Loading...

Jak vybělit zuby kurkumou

Dnes bych se s vámi ráda podělila o svou osobní zkušenost, která mi připomněla, jak úžasné a všestranné jsou dary přírody.

Nedávno jsem začala mít potíže se zácpou. Po konzultaci se starými herbáři a svými zkušenostmi jsem se rozhodla vyzkoušet tinkturu z ořešáku královského. Je to vynikající přírodní prostředek, který mi skutečně pomohl a zácpa během krátké doby ustoupila. Avšak, jak to někdy bývá, radost byla doprovázena nečekaným vedlejším účinkem – začaly mi hnědnout zuby. 

Barviva obsažená v ořešáku jsou velmi silná a já jsem se ocitla v situaci, kdy jsem hledala způsob, jak své zuby opět rozzářit. Po různých pokusech a omylech jsem objevila jednoduchý a přirozený způsob, který bych vám nyní ráda doporučila.

Kurkuma, to zlaté koření, které mnozí z nás používají v kuchyni, se ukázala jako skvělý pomocník. Smíchala jsem lžičku kurkumového prášku s trochou kokosového oleje a touto pastou jsem si  jemně vyčistila zuby.

K mé radosti začaly skvrny postupně mizet a moje zuby získaly zpět svůj přirozený jas. Je zajímavé, že vše okolo bylo po vyčištění žluté, kartáček, umyvadlo, dokonce i jazyk. Jen zuby nezežloutly a po několika vyčištěních začaly bělat.

Pravděpodobně by stačilo smíchat kurkumu s běžnou zubní pastou, ale kokosový olej má schopnost změkčovat zubní kámen, který se potom při čištění odstraní. Kurkuma se tak dostane až pod dásně. To ocení hlavně ten, kdo trpí paradentózou, protože jak je všeobecně známo, kurkuma tlumí zánět v těle.
Do této "zubní pasty" můžete kápnout několik kapek éterického oleje z máty nebo šalvěje a máte dokonalý přírodní prostředek na čištění zubů. 

Ráda bych vám tímto připomněla, jak důležité je mít otevřenou mysl a nebát se vyzkoušet nové přírodní metody, když se potýkáme s různými problémy. Ať už vás trápí cokoliv, věřím, že příroda má často odpověď, jen je třeba ji najít.

Všechny v článku zmiňované přírodní produkty najdete samozřejmě i v našem e-shopu: