Loading...

Pak Oles: Příběh zázračného oleje Bokashi

29.06.2024 08:58

Kdo je Pak Oles?

Pak Oles, vlastním jménem Gede Ngurah Wididana, je uznávaný indonéský vědec a podnikatel, který se proslavil díky svému inovativnímu přístupu k tradiční medicíně a ekologickému zemědělství. Narodil se v roce 1961 ve městě Singaraja na Bali. Studoval na Fakultě zemědělství na Universitas Udayana a později získal magisterský titul na University of the Ryukyus v Japonsku, kde se seznámil s technologií efektivních mikroorganismů (EM) pod vedením profesora Teruo Higa​
Zdroj: (Gede Ngrurah Wididana)​​ (swa.co.id)​.

Krátký životopis

Po návratu z Japonska začal Gede Ngurah Wididana aplikovat technologii EM v Indonésii. V roce 1997 založil společnost PT Karya Pak Oles Tokcer, která se zaměřuje na výrobu přírodních léčiv a ekologických produktů. Kromě toho, že je úspěšným podnikatelem, aktivně se věnuje vzdělávání a podpoře ekologického zemědělství v Indonésii prostřednictvím různých nadací a institucí, které založil​​.
Zdroj: (Gede Ngrurah Wididana)​​ (Pak Oles Online)​.

Vznik Bokashi Rub Oil

Jedním z nejznámějších produktů Pak Olese je Bokashi Rub Oil. Tento olej vznikl díky jeho hlubokým znalostem o fermentaci a léčivých rostlinách. Bokashi Rub Oil je výsledkem fermentace směsi bylin a olejů za použití efektivních mikroorganismů, což zvyšuje jeho účinnost a léčivé vlastnosti. Tento olej je dnes populární nejen v Indonésii, ale i na mezinárodní úrovni díky svým blahodárným účinkům na zdraví​.
Zdroj: (Pak Oles Online)​​ (Pak Oles Online)​.

Pak Oles pokračuje ve svém úsilí o propagaci ekologického zemědělství a přírodního léčitelství, a jeho práce inspiruje mnoho lidí po celém světě.