Ghí - přepuštěné máslo BIO 1000 ml
Skladem 10+ kusů.
BIO máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem
Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.
Hlavní výhodou BIO ghí je bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že BIO ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.
Ghí BIO od Salvia Paradise® je vyráběno tradičním ájurvédským způsobem. Ve střední Evropě známe přepuštěné máslo již několik stovek let. Způsob jeho výroby je však odlišný oproti ájurvédskému. Pravé ájurvédské ghí má příjmnou oříškovo-máslovou chuť a lákavé aroma.
Složení: BIO máselný tuk nejméně 99,3 %
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 3 682 kJ/879 kcal |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 99,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 62 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukr | 0 g |
Sodík | 0 mg |
Skladování: V temnu a suchu při teplotě do 20 °C.
Upozornění: Změna konzistence zejména při vyšších teplotách není na závadu.
Použití:
BIO máslo ghí je vhodné na vaření, smažení i pečení. Pokrmům dodává delikatesní nádech oříškové chuti.
CZ 19387
K výrobě byla použita surovina z kontrolovaného ekologického zemědělství v ČR.
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch