Vlašské ořechy 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 3 kusy
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 8 kusůPodobné produkty...
Vlašské ořechy 100 g
Vlašské ořechy 200 g
Vlašské ořechy 400 g
Vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského, přirozeně se vyskytujícího po celé České republice, ale i zbytku světa. Strom je oblíben zejména pro své plody – vlašské ořechy, ale i dřevo a stínivé vlastnosti.
Vlašské ořechy přispívají k lepší pružnosti krevních cév. Příznivého účinku se dosáhne při konzumaci 30 g vlašských ořechů denně. Ořechy mají vysoký obsah vlákniny.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 2 738 kJ/654 kcal |
Bílkoviny | 15,23 g (30,46 %)* |
Tuky | 65,21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,126 g |
- z toho mononenasycené mastné kyseliny | 8,933 g |
- z toho polynenasycené mastné kyseliny | 47,174 g |
Sacharidy | 13,71 g |
- z toho vláknina | 6,7 g (26,80 %)* |
- z toho cukr | 2,61 g |
Sodík | 2 mg |
Draslík | 441 mg (22,05 %)* |
Fosfor | 346 mg (49,43 %)* |
Hořčík | 158 mg (42,13 %)* |
Zinek | 3,09 mg (30,9 %)* |
Železo | 2,91 mg (20,79 %)* |
Thiamin | 0,341 mg (31 %)* |
Vitamin B6 | 0,537 mg (38,36 %)* |
Kyselina listová – folát | 98 µg (49 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Vlašské ořechy obsahují fosfor, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální funkci buněčných membrán. Fosfor je nápomocný při normalizaci stavu kostí a zubů.
Obsažený hořčík neboli magnesium má vliv na snížení míry únavy, vyčerpání a elektrolytickou rovnováhu. Dále přispívá k udržení normální činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin, psychické činnosti. Také se podílí na normalizaci stavu kostí, zubů a na procesu dělení buněk.
Folát neboli kyselina listová přispívá k normální syntéze aminokyselin, normální krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti, normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Folát se podílí na procesu dělení buněk.
Složení: 100% Vlašský ořech – jádra, bez přísad a konzervačních látek. Alergen: Suché skořápkové plody
Skladování: Temné, suché místo. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch