Para ořechy 1000 g
Skladem 8 kusů
Para ořechy jsou plody juvie ztepilé, vysokého stromu dorůstajícího výšky až 50 m. Jedná se o jeden z nejvyšších stromů Amazonie, kde se přirozeně vyskytuje. Para ořechy jsou velice oblíbené pro své nutriční hodnoty. Mají vysoký obsah vlákniny a nízký obsah cukru.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 2 759 kJ/659 kcal |
Bílkoviny | 14,32 g (28,64 %)* |
Tuky | 67,10 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16,134 g |
- z toho mononenasycené mastné kyseliny | 23,879 g |
- z toho polynenasycené mastné kyseliny | 24,399 g |
Sacharidy | 11,74 g |
- z toho vláknina | 7,5 g (30 %)* |
- z toho cukr | 2,33 g |
Sodík | 3 mg |
Draslík | 659 mg (32,95 %)* |
Fosfor | 725 mg (103,57 %)* |
Hořčík | 376 mg (100,27 %)* |
Vápník | 160 mg (20 %) |
Zinek | 4,06 mg (40,60 %)* |
Železo | 2,43 mg (17,36 %)* |
Thiamin | 0,617 mg (56,09 %)* |
Vitamin E | 5,65 mg (47,08 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Fosfor přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, k normální funkci buněčných membrán. Fosfor je nápomocný při normalizaci stavu kostí a zubů.
Obsažený hořčík neboli magnesium má vliv na snížení míry únavy, vyčerpání a elektrolytickou rovnováhu. Dále přispívá k udržení normální činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin, psychické činnosti. Také se podílí na normalizaci stavu kostí a zubů, též na procesu dělení buněk.
Thiamin má blahodárný vliv na psychickou činnost a činnost srdce.
Zinek je doporučován k harmonizaci metabolismu kyselin, zásad a sacharidů, k normálním rozpoznávacím funkcím a syntéze DNA, k podpoře plodnosti a reprodukce. Také je nápomocný při udržování normálního stavu kostí, vlasů, nehtů, pokožky a zraku. Udržuje normální hladinu testosteronu v krvi i funkci imunitního systému. Zinek přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a podílí se na procesu dělení buněk.
Složení: 100% Para ořechy, bez přísad a konzervačních látek. Alergen: Suché skořápkové plody
Skladování: Temné, suché místo. Pečlivě uzavírejte.
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch