Makadamové ořechy 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Makadamové ořechy 100 g
Makadamové ořechy 300 g
Makadamové ořechy 500 g
Makadamové ořechy (také puma či queenslandské ořechy) jsou považovány za velmi jemné a chutné ořechy. Mají vysoký obsah vlákniny.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 3 006 kJ/718 kcal |
Bílkoviny | 7,91 g (15,82 %)* |
Tuky | 75,77 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12,061 g |
- z toho mononenasycené mastné kyseliny | 58,877 g |
- z toho polynenasycené mastné kyseliny | 1,502 g |
Sacharidy | 13,82 g |
- z toho vláknina | 8,6 g (34,4 %)* |
- z toho cukr | 4,57 g |
Sodík | 5 mg |
Niacin | 2,473 mg (15,46 %)* |
Draslík | 368 mg (18,4 %)* |
Fosfor | 188 mg (26,86 %)* |
Hořčík | 130 mg (34,67 %)* |
Železo | 3,69 mg (26,36 %)* |
Thiamin | 1,195 mg (108,64 %)* |
Vitamin B6 | 0,275 mg (19,64 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Obsažený thiamin má vliv na normální činnost srdce.
Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin a procesu dělení buněk.
Fosfor přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a k normální funkci buněčných membrán.
Železo ovlivňuje tvorbu červených krvinek a hemoglobinu, přenos kyslíku v těle, podporuje imunitní systém.
Složení: 100% Makadamové ořechy – jádra, bez přísad a konzervačních látek. Alergen: Suché skořápkové plody
Skladování: Temné, suché místo. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch