Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
BIO
Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru BIO 250 g

Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru BIO 250 g

ID:SPS795m250

Skladem 10+ kusů

212 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
100% nepražené kakaové boby BIO, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě. Celé kakaové boby BIO neloupané pocházejí z Peru – producenta nejkvalitnějších kakaových bobů na světě. Vynikají příjemnou čokoládovou chutí s jemnými ovocnými a kouřo...

100% nepražené kakaové boby BIO, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě.

Celé kakaové boby BIO neloupané pocházejí z Peru – producenta nejkvalitnějších kakaových bobů na světě. Vynikají příjemnou čokoládovou chutí s jemnými ovocnými a kouřovými tóny a mírnou hořkostí. Jsou aromatické a jejich chuť je dlouhodobá. Obal neloupaného bobu je tvořen slabou slupkou, kterou je potřeba před užitím sloupnout.

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády? Jen málokterý z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký, z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno.

V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce jej opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie, … Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbóny, tabulkové čokolády – přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes.

Kakaové boby jsou výchozí surovinou při výrobě čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání – nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné.

Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná čokoláda.

Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho padesátigramového balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po zkonzumování sáčku, po seznámení se všemi chuťovými podobami bobů se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová…

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Složení: 100% Theobroma cacao BIO

Doporučené dávkování a způsob přípravy:
Kakaové boby se mohou konzumovat samotné, jsou zdravou alternativou čokolády, nebo jako součást müsli, kaší a smoothie. Lze je použít i na ozdobení dezertů nebo na výrobu vlastní domácí čokolády. Při jejich konzumaci oceníte jejich čistou čokoládovou chuť beze stop sladkosti.

Tabulka nutričních hodnot:

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

2 767 kJ/652 kcal

Bílkoviny

12,6 g

Sacharidy

22,15 g

- z toho cukry

<0,7 g

Tuky

56,4 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

33,0 g

Vláknina

25,6 g

Sůl

0 g

Země původu: Peru

Surovina pro individuální použití

**

212

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny