Černý rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný 40 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 2 kusy
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 7 kusůPodobné produkty...
Černý rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný 40 g
Černý rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný 180 g
Červený rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný 100 g
Mrazem sušený černý rybíz má vysoký obsah vlákniny a manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Černý rybíz je výborným zdrojem vitamínu C a chromu, který má vliv na metabolismus makroživin a normalizuje hladinu glukózy v krvi.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 202 kJ/287 kcal |
Bílkoviny | 7,6 g |
Tuky | 6,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 59,6 g |
- z toho vláknina | 20 g (80 %)* |
- z toho cukr | 39,6 g |
Sodík | 0,01 g |
Draslík | 897 mg (44,85 %)* |
Fosfor | 161 mg (23 %)* |
Hořčík | 141,6 mg (37,76 %)* |
Chrom | 50 µg (125 %)* |
Jod | 300 µg (200 %)* |
Mangan | 2,9 mg (145 %)* |
Měď | 0,7 mg (70 %)* |
Molybden | 50 µg (100 %)* |
Vápník | 220,15 mg (27,52 %)* |
Železo | 3,95 mg (28,21 %)* |
Vitamin A | 150 µg (18,75 %)* |
Vitamin B5 | 1,1 mg (18,33 %)* |
Vitamin C | 89,65 mg (112,06 %)* |
Vitamin E | 15,5 mg (129,17 %)* |
* DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Vitamín C přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Zvyšuje vstřebávání železa.
Černý rybíz obsahuje také dostatečné množství vitamínu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% černý rybíz, mrazem sušený, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch