Cantaloupe kousky 150 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 3 kusy
Skladem 10+ kusů Skladem 10 kusůPodobné produkty...
Cantaloupe kousky 150 g
Cantaloupe kousky 300 g
Cantaloupe, lat. Cucumis melo, je úžasný dezertní meloun.
Meloun cukrový patří do čeledi Cucurbitaceae – tykvovité. Jedná se o plodinu, u které je nejvýraznější její plod – meloun. Plod má kulovitý tvar, obvykle váží kolem 1 kg, ale výjimkou není ani hmotnost 5 kg. Kůra melounu je žlutozelená a povrch je zbrázděn mapovitým uspořádáním menších prasklinek.
Vnitřní dužina je naoranžovělá, konzistencí hodně připomíná mango. Cantaloupe má zajímavou, pro Evropana nezvyklou chuť. Zde se mísí chuť meruněk, karamelu a sladké mrkve. Pro jeho přírodní sladkou chuť si jej zamilují především malé děti.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích cantaloupe na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Cantaloupe je meloun vhodný do salátů i jako ingredience do ovocných špízů. Každému jídlu dodá nasládlou chuť a je to barevné zpestření pro oko. I přes to, že Cantaloupe pochází z Indie či Afriky, je možné si ho vypěstovat v ČR ve skleníku. Nutně potřebuje dostatek vláhy, světla a vaší péče. Semínka se vysazují již v lednu, kantalup kvete během května. Opylení provádí včely. Jeden dobře vyzrálý meloun váží cca 1 kg.
Tradiční užití:
Tradičně se sušený meloun přidává do lehkých salátů, hodí se do ranního müsli či jogurtů nebo jako pochoutka k večernímu mlsání.
Nutriční hodnoty:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 465 kJ/350 kcal |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 89,29 g |
- z toho vláknina | 0 g |
- z toho cukry | 75 g |
Sodík | 264 mg |
Plátky Salvia Paradise® jsou bez obsahu přidaného cukru a neobsahují barviva. Jsou zbaveny pecek.
Sušené ovoce jednodruhové
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch