Kanadská brusinka plod 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Kanadská brusinka plod 100 g
Kanadská brusinka plod 500 g
Klikva velkoplodá je malý plíživý keřík dorůstající výšky až 1 m. Známá je též jako kanadská brusinka. Domovinou jí je Severní Amerika. Ceněná a pěstovaná je především pro své chutné plody, které se velikostně dají přirovnat k angreštu, avšak barva je načervenalá až červená.
Plody kanadské brusinky mají kyselou ovocitou příchuť, proto jsou pro zjemnění chuti často doslazovány. Na trhu jsou brusinky prodávané ve formě sirupů, past, šťáv i v podobě konzervované. Sušené plody si zachovávají všechny prospěšné látky a můžeme je přidávat do různých pokrmů – namísto hrozinek do vánoček či dezertů i jako hodnotnou součást do ranního müsli.
Plody kanadské brusinky jsou jemně doslazeny cukrem a obsahují slunečnicový olej a malý obsah bezinkového koncentrátu pro zvýšení účinku. Díky tomu jsou lépe konzervovány a jsou vhodné k přímé konzumaci. Díky sladké chuti je přímá konzumace oblíbená i u dětí, které pak brusinku rády při problémech užívají.
Brusinku je vhodné mít doma uchovanou v lednici, pro případ potřeby. Trvanlivost je více než jeden rok a účinnost sušeného plodu je neporovnatelná s tabletkami s minimálním obsahem látek.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Složení: Kanadská brusinka, cukr, slunečnicový olej, bezinkový koncentrát, kyselina citrónová.
Tradiční užití:
Jednu plnou hrst plodů rozdělíme na 3 denní dávky, které užíváme před jídlem. Hrst je univerzální měrnou jednotkou. Hrst dítěte je menší množství než hrst dospělého muže – tím vzniká poměrně přesné dávkování. Doporučuje se užívat max. 2 měsíce v kuse a 4 měsíce v roce.
Země původu: USA/Kanada
Sušené ovoce jednodruhové
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch