Višně celé sušené mrazem - lyofilizované 30 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 6 kusů Skladem 2 kusyPodobné produkty...
Višně celé sušené mrazem - lyofilizované 30 g
Višně celé sušené mrazem - lyofilizované 300 g
Višně celé sušené mrazem - lyofilizované 1000 g
Višně mrazem sušené mají vysoký obsah manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem. Dále obsahují dostatek železa, vitamínu C a mají vysoký obsah vlákniny.
Vitamín C přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 449 kJ/346 kcal |
Bílkoviny | 5,7 g |
Tuky | 3,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 69,7 g |
- z toho vláknina | 6,6 g |
- z toho cukr | 63,1 g |
Sodík | 0,01 g |
Draslík | 1 085 mg (54,25 %)* |
Fosfor | 139,55 mg (19,94 %)* |
Hořčík | 73,8 mg (19,68 %)* |
Mangan | 2,05 mg (102,5 %)* |
Železo | 4,85 mg (34,64 %)* |
Vitamin A | 250 µg (31,25 %)* |
Vitamin B6 | 0,25 mg (17,86 %)* |
Vitamin C | 29,35 mg (36,69 %)* |
* DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Obsažený vitamín B6 přispívá k normální syntéze cysteinu, energetickému metabolismu a metabolismu homocysteinu. Dále působí na činnost nervové soustavy, metabolismus bílkovin a glykogenu. Vitamín B6 dále přispívá k běžné psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, k normální funkci imunitního systému, snižuje míru únavy a vyčerpání a má vliv na regulaci hormonální aktivity.
Složení: 100% višně celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch