Maliny celé sušené mrazem - lyofilizované 20 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 3 kusy
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Maliny celé sušené mrazem - lyofilizované 20 g
Maliny celé sušené mrazem - lyofilizované 90 g
Maliny celé sušené mrazem - lyofilizované 180 g
Maliny jsou výborným zdrojem vitaminu C, který přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Vitamin C zvyšuje vstřebávání železa. Maliny dále obsahují dostatek železa, vápníku a vlákniny.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 436 kJ/343 kcal |
Bílkoviny | 8,57 g |
Tuky | 4,29 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
- z toho vláknina | 42,9 g (171,60 %)* |
- z toho cukr | 28,57 g |
Sodík | 0 g |
Vápník | 171 mg (21,38 %)* |
Železo | 5,14 mg (36,71 %)* |
Vitamin C | 85,7 mg (107,13 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Lyofilizované maliny obsahují vápník , který přispívá k normální srážlivosti krve, energetickému metabolismu, činnosti svalů, funkci nervových přenosů a funkci trávicích enzymů. Dále se podílí na procesu dělení a specializaci buněk. Vápník je velmi důležitý a potřebný pro udržení normálního stavu kostí a zubů.
Maliny mají dostatečný obsah železa, které přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle. Železo dále přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.
Složení: 100% maliny celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch