Jahody plátky sušené mrazem - lyofilizované 60 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Jahody plátky sušené mrazem - lyofilizované 60 g
Jahody plátky sušené mrazem - lyofilizované 120 g
Jahody plátky sušené mrazem - lyofilizované 1000 g
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, který přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Zvyšuje vstřebávání železa. Jahody dále obsahují dostatek železa, vápníku a draslíku.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 645 kJ/393 kcal |
Bílkoviny | 7,14 g |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 85,71 g |
- z toho vláknina | 17,9 g |
- z toho cukr | 50 g |
Sodík | 0 g |
Draslík | 1 286 mg (64,30 %)* |
Vápník | 214 mg (26,75 %)* |
Železo | 3,86 mg (27,57 %)* |
Vitamin C | 107,1 mg (133,88 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Lyofilizované jahodové plátky obsahují vápník , který přispívá k normální srážlivosti krve, energetickému metabolismu, činnosti svalů, funkci nervových přenosů a funkci trávicích enzymů. Dále se podílí na procesu dělení a specializaci buněk. Vápník je velmi důležitý a potřebný pro udržení normálního stavu kostí a zubů.
Jahodové plátky dále obsahují dostatečné množství železa, které přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle. Železo dále přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.
Složení: 100% jahoda – plátky mrazem sušené bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch