Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované 140 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny
×Skladem 10 kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 3 kusy Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované 140 g
Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované 1000 g
Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované 25 g
Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Ten přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a podporuje funkci imunitního systému. Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 001 kJ/239 kcal |
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 3,78 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 69,03 g |
- z toho vláknina | 30,86 g (123,44 %)* |
- z toho cukr | 38,08 g |
Sodík | 0,01 g |
Draslík | 496,58 mg (24,83 %)* |
Jód | 560 µg (373,33 %)* |
Mangan | 6,44 mg (322 %)* |
Železo | 4,76 mg (34 %)* |
Vitamin A | 140 µg (17,50 %)* |
Vitamin B2 | 0,21 mg (15 %)* |
Vitamin B6 | 0,28 mg (20 %)* |
Vitamin B5 | 0,91 mg (100 %)* |
Vitamin C | 116,48 mg (15,17 %)* |
Vitamin E | 22,05 mg (183,75 %)* |
Kyselina listová – folát | 980 µg (490 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti.
Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Obsažený mangan se stejně jako jód podílí na běžném energetickém metabolismu, dále přispívá k normálnímu stavu kostí a tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch