Banán plátky sušené mrazem - lyofilizované 40 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 5 kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 2 kusyPodobné produkty...
Banán plátky sušené mrazem - lyofilizované 40 g
Banán plátky sušené mrazem - lyofilizované 160 g
Banán plátky sušené mrazem - lyofilizované 1000 g
Mrazem sušený banán obsahuje vysoké procento draslíku, jenž přispívá k normální činnosti nervové soustavy a svalů a má vliv na krevní oběh. Banán je nízkotučný, má vysoký obsah vlákniny, vitamínu B6 a manganu. Vitamín B6 rovněž působí na nervovou soustavu a ovlivňuje metabolismus bílkovin a glykogenu.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1 570 kJ/375 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 90 g |
- z toho vláknina | 7,5 g |
- z toho cukr | 75 g |
Sodík | 0 g |
Niacin | 4,2 mg (26,25 %)* |
Draslík | 2 400 mg (120 %)* |
Mangan | 2,4 mg (120 %)* |
Vitamin B6 | 1,74 mg (124,29 %)* |
* DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Vitamín B6 přispívá k normální syntéze cysteinu, energetickému metabolismu a metabolismu homocysteinu. Dále působí na činnost nervové soustavy, metabolismus bílkovin a glykogenu. Vitamín B6 dále přispívá k běžné psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, k normální funkci imunitního systému, snižuje míru únavy a vyčerpání a má vliv na regulaci hormonální aktivity.
Obsažený mangan přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% banán – plátky mrazem sušené bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch