Šiitake kloboučky 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Šiitake kloboučky 100 g
Šiitake kloboučky 200 g
Šiitake se doporučuje kombinovat s Lesklokorkou lesklou.
Houby jako Jidášovo ucho, hlíva ústřičná a šiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy nejen pro jejich vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy, a maximálně tak využít jejich pozitivních vlastností.
Houževnatec jedlý neboli šiitake je jedlá vyšší houba spadající do rodu Basidiomycetes (stopkovýtrusné), který má široké rozmezí barev – od jantarové po hnědou. Plodnice šiitake má 5–12 cm široký vypouklý klobouk se zkrouceným okrajem, je světle hnědé barvy s možným tmavočerveným nádechem. Pokožka klobouku je na povrchu šupinatá, někdy popraskaná v nepravidelných mapách.
Když se klobouk vaří, uvolňuje velmi příjemnou vůni česneku a silic, chuť je bohatá, mírně zemitá. Noha houby je dlouhá 2–5 cm, široká 5–20 mm a na povrchu je porostlá jemnými šupinkami. Dužina je bílá, pevná na dotyk a manipulaci, uvolňuje příjemnou vůni.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití:
Kloboučky šiitake využíváme v kuchyni stejně jako jiné sušené houby. Jejich užitím zvyšujeme kvalitu připravovaných pokrmů – obohacujeme běžné pokrmy.
Surovina pro individuální použití
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch