Káva - Costa Rica Tarrazu 1000 g
Costa Rica SHB EP Tarrazu San Rafael
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Costa Rica SHB EP Tarrazu San Rafael
100% ARABICA
Kostarika se řadí mezi země, které pěstování a výrobu kávy dovedly téměř k dokonalosti. Káva Costa Rica z regionu Tarrazu, kde jsou kávovníky pěstovány na vyhaslých vulkánech, ve vysokých nadmořských výškách. Zde káva získává svoji hedvábnou, ale stále bohatou chuť s jemnou, hustou a soudržnou cremou. V šálku nacházíme jemně sladkou, čokoládu připomínající, výjimečnou chuť. Kostarická káva je přímo vhodná pro dámy, ale i pro ty, kteří s plantážní kávou začínají. Nechte se svádět silou životodárných vod Pacifiku.
Costa Rica SHB EP Tarrazu San Rafael
Káva je pěstována v jedné z nejznámějších oblastí pěstování kávy na světě – Tarrazú, v nadmořské výšce 1 200–2 000 m n. m., je charakteristická decentní kyselostí, krémovým tělem, chutí švestek a čokolády.
SHB (strictly hard bean) – toto označení nesou kávy, které jsou v Kostarice vypěstované v nadmořské výšce 1 200–1 650 m n. m. Kávy z vyšších nadmořských výšek jsou charakteristické výraznějším aroma a rozmanitější chutí.
EP (European preparation) – je kvalitativní třída kávy daná obsahem defektních zrn a jejich velikostí
Zrno bylo zpracováno mokrou metodou
Káva odrůdy arabica je oproti robustě o poznání náročnější na pěstování, podnebí i péči. Vyznačuje se lepším aroma a chutí. Zajímavostí je, že oproti robustě obsahuje arabica menší množství kofeinu.
Kávu Costa Rica Tarrazu se Vám snažíme dodat co nejčerstvěji upraženou. Můžete si ji vychutnat již od jejího dodání, avšak k plnému rozvinutí chutí a vůní dochází až po 7 dnech od pražení. Aby Váš chuťový zážitek byl co nejlepší, doporučujeme nechat kávu po tuto dobu dozrát v původním sáčku s aromaventilem. Datum pražení najdete na zadní etiketě.
**