Loading...
Sambal 1000 g

Sambal 1000 g

ID:SPS1644m1000

Skladem 1 kus.

781 Kč

Dopravy
Kurýr na adresu, převodem
Kurýr na adresu 104
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč + balné 49 Kč
PPL ParcelShop 79
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna 79
Platby
Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (příplatek 44 Kč)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli ...




Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Výpečky sambal oelek

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžičku sójové omáčky,
  • 1 lžičku soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítku libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.

**

781



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny