Piri Piri 500 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Piri Piri je kořenicí přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček. Piri Piri má štiplavé a svěží aroma. Chuť samotné směsi je cítit po chilli papričkách – příjemně pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.
Složení: Cayenský pepř, paprika, česnek, cibule, kardamom, zázvor, oregano.
Použití:
Piri Piri se výborně hodí zejména do masových pokrmů. Doporučuje se především na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete.
Maso Piri Piri
Na čtyři porce potřebujeme:
Postup: Olivový olej, červené víno, koření Piri Piri a sůl smícháme a necháme pár minut odstát. Naporcované maso naložíme do připravené omáčky alespoň dvě hod. před rožněním či pečením v troubě. Při grilování pravidelně potíráme zbytkem omáčky. Maso Piri Piri podáváme se svěžím salátem nebo s křupavým bramborem a např. česnekovým dipem.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
**