Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny

×
Kardamom celý 50 g

Kardamom celý 50 g

ID:SPS1562m50

Skladem 10+ kusů

157 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Kardamovník obecný, lat. Elettaria cardamomum, je statná bylina dorůstající výšky až čtyř metrů. Patří do čeledi zázvorníkovitých a pochází z tropických deštných pralesů Kardamomových hor. Dodnes se pěstuje v Indii, dále už i v Guatemale, Tanzanii a na Sr...

Podobné produkty...


Kardamovník obecný, lat. Elettaria cardamomum, je statná bylina dorůstající výšky až čtyř metrů. Patří do čeledi zázvorníkovitých a pochází z tropických deštných pralesů Kardamomových hor. Dodnes se pěstuje v Indii, dále už i v Guatemale, Tanzanii a na Srí Lance.

Listy jsou ploché a dorůstají délky až 70 cm. Květy má bílé, místy lehce nažloutlé s kraji žlutými či růžovými, s fialovo-růžovým žilkováním. Předmětem sběru jsou mohutné oddenky a tobolky, které se používají jako koření.

Salvia Paradise® nabízí celé tobolky kardamomu. Mají výrazné aroma a příjemnou, citronovou chuť s květinovým dozvukem. Kardamom přispívá k normálnímu zdraví močových cest a ledvin. Má vliv na trávicí trakt, nervový systém, respirační a kardiovaskulární zdraví. Kardamom podporuje přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní systém.

Použití:
Kardamom obecně zvýrazňuje chutě všech jídel, do kterých je přidán. Tradičně se přidává do černého čaje a kávy, dále do masitých či zeleninových pokrmů. Ve východní kuchyni jej přidávají do sladkého pečiva a cukroví, jako jsou sušenky, perníky nebo domácí čokolády. Zelenou tobolku lze otevřít, a dostat tak tmavá, silně aromatická semena, která lze snadno rozdrtit např. v hmoždíři.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

**

157



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny