Čubrica 1000 g
Vyprodáno
Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru i saturejce.
Složení: Sůl (30 %), saturejka, libeček, celer, fenugreek. Obsahuje celer.
Použití:
Čubrica se výborně hodí k masitým i zeleninovým pokrmům. Doporučujeme přidávat do domácích sekaných, zapékané zeleniny, ale i k dochucení luštěnin – zvláště fazolových pokrmů či hustých polévek. Čubrica je vhodná pro grilování.
Bulharská musaka – na čtyři porce potřebujeme:
- 1 kg brambor (lze použít lilek),
- 0,5 kg mletého masa,
- 1 ks cibule,
- 2 šálky mléka,
- 4 ks vajec,
- 0,5 hrnku oleje,
- 2 lžíce mleté papriky,
- ½ polévkové lžíce směsi čubrica,
- 1 lžičku drceného černého pepře,
- sůl dle chuti.
Postup: Suroviny si očistíme a nakrájíme. Na části oleje osmažíme dozlatova cibuli, poté přidáme mleté maso, pepř, čubricu, papriku, trošku soli a restujeme do zhnědnutí. Poté sundáme z ohně a smícháme s bramborami, dosolíme, přidáme zbytek oleje a pečeme v troubě při 220 °C 45 min. Mezitím si smícháme vajíčko s mlékem, které na směs nalijeme 10 min. před koncem pečení. Pečeme dozlatova.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
**