Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
Chilli Pasilla 200 g

Chilli Pasilla 200 g

ID:SPS1495m200

Skladem 1 kus

412 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy...

Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“.

Jedná se o jemné chilli papričky, které jsou řazené mezi mírně pálivé chilli. Jejich chuť je jemně nasládlá, čokoládová, lehce nakyslá, papriková, kterou doprovází velice lákavé kouřové a uzené aroma. Semena pálivá nejsou.

Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla.



Tabulka nutričních hodnot:

ve 100 g

Energetická hodnota

1 384 kJ/328 kcal

Bílkoviny

14 g

Tuky

3,3 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,3 g

Sacharidy

66,2 g

- z toho cukry

39,8 g

- z toho vláknina

11,3 g

Sůl

0,2 g


Použití:
Hodí se především do omáček, jsou vhodné pro kombinaci s ovocem. Výborně se doplňují s česnekem, houbami, oregánem či fenyklem. Doporučujeme přidávat k masu, jako je jehněčí, kachna a mořské ryby.

Pálivost: 2 000 SHU

Složení: 100% Chilli Pasilla – celé papričky.

**

412



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny