Ostropestřec mariánský - kapsle 120 ks
Skladem 10+ kusů
Ostropestřec ve formě kapslí pro snadné užití
Ostropestřec mariánský je jednoletá nebo dvouletá bylina dorůstající výšky až 1,5 m. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Původem je ze suchých oblastí Středomoří a jihovýchodní Asie. Kvete koncem června a jeho purpurově červené květy připomínají bodlák. Pro fytoterapeutické účely se sbírají plody, které se z květů vyvíjejí na konci léta.
Ostropestřec je schopen udržovat zdraví jater, kontrolovat cholesterol a podporuje očistu jater. Játra, jak je známo, jsou tzv. továrnou a filtrem krve. Je to největší orgán těla, který je schopen zpracovat i 2 l krve za minutu. Ostropestřec mariánský je opravdovým gigantem v boji s jaterními problémy.
Kdo chce játra zdravá míti, ostropestřec začne jísti.
Další schopností ostropestřce mariánského je udržovat normální zdraví srdce a trávicí zdraví. Dobré zažívání je základním předpokladem proto, aby člověk byl schopen zužitkovat vše potřebné získané z potravy. Ostropestřec má vliv na žlučník a jeho zdraví – žlučník má za úkol skladovat a upravovat žluč (žluč je důležitá při trávení zejména tuků, mezi jednotlivými jídly je ukládána a zahušťována právě ve žlučníku). Ostropestřec mariánský je nám antioxidantem, tedy látkou napomáhající odbourávat kyslíkové radikály z těla. Dalším trumfem ostropestřce je schopnost podporovat přirozenou obranu a odolnost organismu před vnějšími, ale i vnitřními viry a bakteriemi. Dále je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi. Tyto hodnoty udržuje a vyrovnává do normálu.
Složení: 100% Silybum marianum , 290 mg/tobolka, obal kapsle:HPMC (hypromelosa). Kapsle jsou rostlinného původu, vhodné i pro vegetariány či vegany.
Doporučené dávkování: Dospělí 3 tobolky 3× denně, děti od tří let 1 tobolku 3× denně, 20 min.před jídlem.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Není vhodné pro děti do tří let. Nepřekračujte uvedené denní dávkování. Uschovejte v suchu a temnu mimo dosah dětí.
Doplněk stravy
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch