Rakytník řešetlákový plod mletý 100g
Skladem 10+ kusů
Rakytník řešetlákový je dvoudomý opadavý keř dorůstající výšky až 6 m. Plody, které jsou předmětem sběru, dozrávají od srpna do října. Domovinou rakytníku je Rusko, v současné době je rozšířen po celé Evropě i Asii. Byl známý již v dávné minulosti a dodnes je využíván pro své blahodárné účinky.
Rakytník napomáhá k udržení normálních funkcí kardiovaskulárního systému a trávení. Doporučuje se pro podporu imunitního systému. Dodává tělu energii, odstraňuje únavu a uvolňuje napětí. Působí příznivě na zdraví pokožky.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2–3× denně. Lze přidat do různých jídel a koktejlů.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | V DDD** (3 lžičky = cca 8,5 g) | |
Energetická hodnota | 1550 kJ/374 kcal | 132 kJ/32 kcal |
Bílkoviny | 11,4 g | 0,1 g |
Sacharidy | 24,1 g | 2,0 g |
- z toho cukry | 0,8 g | 0 g |
Tuky | 16,7 g | 1,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 5,4 g | 0,46 g |
Vláknina | 40,8 g | 3,5 g |
Sůl | 0,19 g | 0 g |
Vitamin C | 304 mg | 25,84 mg (32,30 %)* |
**DDD – Doporučená denní dávka
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch