Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
Rakytník řešetlákový plod mletý 100g

Rakytník řešetlákový plod mletý 100g

ID:SPS1491

Skladem 10+ kusů

148 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Rakytník řešetlákový je dvoudomý opadavý keř dorůstající výšky až 6 m. Plody, které jsou předmětem sběru, dozrávají od srpna do října. Domovinou rakytníku je Rusko, v současné době je rozšířen po celé Evropě i Asii. Byl známý již v dávné minulosti a dodne...


Rakytník řešetlákový je dvoudomý opadavý keř dorůstající výšky až 6 m. Plody, které jsou předmětem sběru, dozrávají od srpna do října. Domovinou rakytníku je Rusko, v současné době je rozšířen po celé Evropě i Asii. Byl známý již v dávné minulosti a dodnes je využíván pro své blahodárné účinky.

Rakytník napomáhá k udržení normálních funkcí kardiovaskulárního systému a trávení. Doporučuje se pro podporu imunitního systému. Dodává tělu energii, odstraňuje únavu a uvolňuje napětí. Působí příznivě na zdraví pokožky.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2–3× denně. Lze přidat do různých jídel a koktejlů.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Tabulka nutričních hodnot:

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (3 lžičky = cca 8,5 g)

Energetická hodnota

1550 kJ/374 kcal

132 kJ/32 kcal

Bílkoviny

11,4 g

0,1 g

Sacharidy

24,1 g

2,0 g

- z toho cukry

0,8 g

0 g

Tuky

16,7 g

1,4 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

5,4 g

0,46 g

Vláknina

40,8 g

3,5 g

Sůl

0,19 g

0 g

Vitamin C

304 mg

25,84 mg (32,30 %)*


**DDD – Doporučená denní dávka

**

148

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny