Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
Ořešák černý oplodí mleté 100g

Ořešák černý oplodí mleté 100g

ID:SPS1576

Skladem 10+ kusů

177 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti...


Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou, až černošedou rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra.

Ořešák černý kvete v květnu a v červnu. Sběrnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru či nálevu.

Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční použití:
Jednu čajovou lžičku mletého oplodí rozmícháme ve vodě a užíváme 3× denně. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po 6 týdnech užívání se doporučuje udělat 1 týden pauzu a tuto kúru neopakovat více jak 2× ročně.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

**

177

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny