Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
Moringa olejodárná list mletý 100g

Moringa olejodárná list mletý 100g

ID:SPS1179

Skladem 10+ kusů

266 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Moringa olejodárná ve formě jemně namletého prášku. Výhodou prášku je pohodlné a rychlé užití. Domovinou moringy olejodárné je Indie, oblast kolem Himálaje. V dnešní době se vyskytuje v oblasti tropů a subtropů, kde teplota neklesá pod 20 °C. Jedná se o ...


Moringa olejodárná ve formě jemně namletého prášku. Výhodou prášku je pohodlné a rychlé užití.

Domovinou moringy olejodárné je Indie, oblast kolem Himálaje. V dnešní době se vyskytuje v oblasti tropů a subtropů, kde teplota neklesá pod 20 °C. Jedná se o víceúčelovou rostlinu, ze které lze spotřebovat všechny části.

Kořen pro svou palčivou chuť je využíván jako náhražka křenu a je schopen udržet normální hladinu glukózy v krvi. Z kůry se sbírá vlákno, ze kterého se dále vyrábí provazy a rohože, větve jsou oblíbeným krmivem pro velbloudy. Semena z uzrálých plodů se praží a chutí připomínají oříšky.

List je nejzajímavější částí této rostliny, na indickém subkontinentu a v Africe je tradiční součástí stravy. Konzumuje se v syrovém, vařeném i sušeném stavu v salátech, polévkách i omáčkách. Sušené listy se používají také k přípravě nálevů. Moringa je rostlina, která je využívána v mnoha tropických kulturách.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a užíváme 2× denně.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – při takovémto postupu nám nevznikají hrudky.

Země původu: Indie

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

**

266

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny