Cola acuminata - mletý kolový ořech 50 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Cola acuminata patří do rodiny Malvaceae. Nabízíme vám kolový ořech v práškové, nejlépe stravitelné formě. Ořechy ze střední Afriky jsou známé po celém světě jako stimulant. Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat...
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Cola acuminata - mletý kolový ořech 50 g
Cola acuminata - celý kolový ořech 250 g
Cola acuminata - mletý kolový ořech 1000 g
Cola acuminata patří do rodiny Malvaceae. Nabízíme vám kolový ořech v práškové, nejlépe stravitelné formě. Ořechy ze střední Afriky jsou známé po celém světě jako stimulant.
Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat především kombinaci látek v něm obsažených, např. kofeinu.
Kofein pomáhá zvýšit bdělost, přispívá k navýšení vytrvalostního výkonu, pomáhá zlepšit koncentraci. Kofen přispívá ke zvýšení kapacity odolnosti a ke snížení vnímané námahy při vydávání úsilí při cvičení.
Vlastnosti kofeinu z kolového ořechu ocení lidé v zaměstnání s náročným psychickým, ale i fyzickým vypětím, nebo studenti v dobách náročných zkoušek. Kolový ořech je vhodný při udržování hmotnosti na normální výši.
Zajímavostí je, že kolový ořech býval součástí původní receptury nejznámějšího amerického nápoje Coca Coly. Název nápoje je odvozen od dvou původních složek koky a kolového ořechu. Kolovník sloužil především jako zdroj kofeinu zajišťující stimulační účinky nápoje. V současné době Coca Cola již kolový ořech ani výtažky z koky neobsahuje a kofein a dochucovací složky jsou zajišťovány uměle. Kolový ořech je však nadále používán jako dochucovadlo v potravinářském průmyslu nebo jako stimulant v podobě doplňků stravy. Výjimkou nejsou energetické nápoje, které využívají přírodních povzbuzujících vlastností Coly acuminaty.
Obsahuje kofein cca 3 g/100 g. Maximální doporučená denní dávka kofeinu je 200 mg/6 g Coly acuminaty denně.
Nálev vyrobený přelitím vařící vody má tmavě hnědou barvu a vynikající nasládlou, kolu připomínající chuť. Z 50 g lze udělat až 30 povzbuzujících šálků.
Tradiční užití: Jednu až dvě čajové lžičky prášku přelijeme 300 ml vroucí vody a necháme 10–15 min. louhovat (vodu můžeme nahradit mlékem). Nemusíme cedit, většina prášku se rozpustí a jen malá část se usadí na dně.
Od našeho spokojeného zákazníka jsme obdrželi tip na přípravu: Jednu lžičku zalijeme 250 ml horkého mléka a dosladíme. Vznikne nápoj jemné chuti, silně povzbuzující. Taktéž je možné přelít horkou vodou a lehce naředit mlékem, chuť se výrazně zjemní.
Upozornění: Příznaky předávkování jsou podobné jako u kávy, a to neklid a nespavost. Nepřekračujte denní dávkování. Vzhledem k obsahu kofeinu není vhodné pro těhotné, kojící ženy a děti. Uchovejte mimo dosah dětí. Uskladnění v chladu zpomaluje degradaci účinných látek.
Cena srovnatelná s kvalitní kávou, účinek diametrální a dlouhodobější!
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch