Fialová kukuřice - Maiz Morado 1000 g
Skladem 10 kusů
Od 15.11. až do Vánoc nebude možno platit dobírkou. Nechcete-li platit předem, předzásobte se včas.
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10 kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Fialová kukuřice - Maiz Morado 1000 g
Fialová kukuřice - Maiz Morado 250 g
Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5 000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy. Kukuřice zde prodávaná pochází z Peru.
Fialová kukuřice je nejčastěji využívána jako prostředek k udržování zdraví močového ústrojí a zažívacích funkcí. Močové ústrojí je názvem pro celou skupinu dutých orgánů, od ledvin až po močovou trubici. Fialová kukuřice taktéž přispívá k udržení zdraví srdce.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích fialové kukuřice na váš organismus. Informace o působení si můžete dohledat v herbáři.
Dávkování a způsob přípravy: Jednu čajovou lžičku prášku denně rozmíchat ve vodě, mléku nebo ovocné šťávě a vypít, nejlépe ráno při snídani. Pro zvýšení nutriční hodnoty možno přidat všude tam, kde se používá kukuřičná mouka.
K výrobě fialové kukuřice od Salvia Paradise® se používají kukuřičné klasy, proto je tak temně fialová a obsahuje více látek. Na trhu se nachází i mouka z kukuřičných zrn. Zrno má však fialovou pouze slupku, po namletí je tedy prášek ze zrn světlý. Mouka z kukuřičných klasů je 3× dražší nežli ta ze zrn, několikanásobně však účinnější.
Náš tip: Ve vodě připravený nápoj smíchat s ananasovým džusem cca 1 : 1, přidat špetku skořice, zamíchat a podávat.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch