Chuchuasi kůra mletá 100g
Skladem 6 kusů
Chuchuasi – Maytenus macrocarpa – mletá kůra. Výhodou prášku je velice snadná příprava.
Chuchuasi je strom dorůstající výšky až 30 m. Pochází z deštných pralesů Amazonie, z Peru, Ekvádoru a Kolumbie. Kůra stromu je extrémně tvrdá, červeno-hnědé barvy. Peruánské jméno Chuchuasi znamená v překladu „chvějící se záda". Tradičně užívanou částí je právě extrémně tvrdá kůra stromu.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití:
Půl čajové lžičky prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2x více vody nežli prášku
a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch