Čaga - rezavec šikmý mletý 70g
Skladem 10+ kusů
Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. Je to houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. V posledních letech se dostává do centra zájmu vědců a klinických pracovišť. I přes to, že rezavec – čagu užívali na čínském dvoře již před 2 000 lety, moderně se zkoumá teprve několik let. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou houbou již od 16. století.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme v menším množství vody. Užíváme 3× denně.
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody, nežli je obsah prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně rozředíme tekutinou. Tímto způsobem nevznikají hrudky.
Země původu: Litva
Doplněk stravy
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch