Ženšen pravý červený 6letý krájený BIO 50 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Ženšen pravý červený 6letý krájený BIO 50 g
Ženšen pravý červený 6letý krájený BIO 1000 g
Jedná se o vysokohorský ženšen BIO z pohoří Čchang-Paj.
Ženšen pravý je vytrvalá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Pro fytoterapeutické účely je sbírán kořen šestiletý, plně vyzrálý, který má v tomto stáří maximální sílu. Svoji červenou barvu získává tradičním zpracováním v horké páře. Tento náročný proces zlepšuje dostupnost aktivních látek pro lidský organismus.
Používá se zejména k udržení mentální a fyzické výkonnosti. Má pozitivní vliv na kognitivní funkce, udržení koncentrace. Známý je jako antioxidant, který osvěžuje tělo a přispívá k vytrvalosti, čilosti (ostražitosti) a vitalitě. Doporučuje se užívat při únavě a stresu. Stabilizuje hladinu cukru v krvi. Jsou mu přisuzovány pozitivní účinky na správnou funkci imunitního systému, přispívající k přirozené obranyschopnosti organismu. Podporuje sexuální zdraví a erekci.
Ženšen – Panax ginseng BIO má významný povzbuzující účinek. Při odbourání únavy a zvýšení fyzické i mentální aktivity si tělo stále zachovává možnost bez potíží usnout (několik hodin po užití, samozřejmě neužíváme bezprostředně před spaním). Ženšen nemá vedlejší účinky a nevzniká u něj tolerance (není potřeba zvyšovat dávky pro dosažení stejného účinku). Je schopen tlumit emoce, zmírňovat únavu, slabost a normalizuje duševní stav.
Ženšen pravý v kombinaci s ginkgo bilobou pozitivně působí na kognitivní funkce a krevní oběh, společně podporují výkon mozku.
Složení: 100% Panax ginseng rubra BIO
Tradiční užití:
Dva plátky červeného kořene ženšenu vložíme do 250 ml vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 5 min., poté sundáme z ohně a pod pokličkou necháme vychladnout na teplotu vhodnou k vypití. Takto připravený odvar užíváme 1–3× denně. Vyvařené kořeny necháme v odvaru až do vypití, pak je můžeme zkonzumovat.
Země původu: Čína
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch