Pomerančovník hořký oplodí 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Pomerančovník hořký je známý také jako divoký pomeranč nebo Bitter orange. Fytoterapeuticky využitelnou částí je oplodí, které obsahuje synefrin. Jedná se o ovoce známé z tradiční čínské medicíny, kde je označováno názvem Zhi Shi.
Pomerančovník hořký přispívá k udržení nervové rovnováhy, má uklidňující a relaxační účinky. Je doporučován pro podporu spánku a metabolismu lipidů – tuků. Má vliv na řízení hmotnosti, je nápomocný pro udržení normálního trávicího a respiračního zdraví. Odvar z pomerančovníku hořkého je vynikající chuti a má příjemné aroma.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití:
Dvě až tři čajové lžičky oplodí vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3–5 min. a necháme odstát. Takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které vypijeme během dne. Oplodí hořkého pomeranče je velice vhodné přidávat jako ochucující přísadu do bylinných čajů a jejich směsí.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch