Pampeliška lékařská kořen řezaný 1000 g
Skladem 10+ kusů
Od 15.11. až do Vánoc nebude možno platit dobírkou. Nechcete-li platit předem, předzásobte se včas.
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Pampeliška lékařská kořen řezaný 1000 g
Pampeliška lékařská kořen řezaný 250 g
Pampeliška neboli smetanka lékařská je známá také jako dandelion. Jedná se
o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou. Stačí roznést nebo rozfoukat pár semínek pampelišky na slunné místo, kde je k dispozici klasická zemina, a smetanka lékařská je na světě.
V tradiční medicíně je však smetankový kořen velice ceněný a je vhodný zejména pro udržení normálních trávicích funkcí – působí jako prebiotikum. Pampeliška lékařská se dále používá jako účinný antioxidant, podporuje jaterní a žaludeční funkce, je vhodná pro udržení normálního stavu močového systému. Užívání je doporučováno pro podporu trávicího traktu. Kořen je často součástí bylinných směsí.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití:
Dvě čajové lžičky sušeného a řezaného kořene pampelišky lékařské přelijeme 250 ml horké vody a necháme chvilku projít varem. Sundáme z ohně a přiklopené louhujeme 15 min. Poté scedíme a pijeme vlažné 2× denně.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Doplněk stravy
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch