Ostropestřec mariánský - plod celý 100 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Ostropestřec mariánský - plod celý 100 g
Ostropestřec mariánský - plod celý 400 g
Ostropestřec mariánský je jednoletá nebo dvouletá bylina dorůstající výšky až 1,5 m. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Původem je ze suchých oblastí Středomoří a jihovýchodní Asie. Kvete koncem června a jeho purpurově červené květy připomínají bodlák. Pro fytoterapeutické účely se sbírají plody, které se z květů vyvíjejí na konci léta.
Ostropestřec je schopen udržovat zdraví jater, kontrolovat cholesterol a podporuje očistu jater. Játra, jak je známo, jsou tzv. továrnou a filtrem krve. Je to největší orgán těla, který je schopen zpracovat i 2 l krve za minutu. Ostropestřec mariánský je opravdovým gigantem v boji s jaterními problémy.
Kdo chce játra zdravá míti, ostropestřec začne jísti.
Další schopností ostropestřce mariánského je udržovat normální zdraví srdce a trávicí zdraví. Dobré zažívání je základním předpokladem proto, aby člověk byl schopen zužitkovat vše potřebné získané z potravy. Ostropestřec mariánský je antioxidantem, tedy látkou napomáhající odbourávat kyslíkové radikály z těla. Dalším trumfem ostropestřce je schopnost podporovat přirozenou obranu a odolnost organismu před vnějšími, ale i vnitřními viry a bakteriemi. Dále je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi. Tyto hodnoty udržuje a vyrovnává do normálu.
Použití: Semena dodáváme celá, zachovají si tak delší dobu čerstvost, avšak je nutné je před přípravou čaje rozdrtit, aby došlo k účinnému vylouhování. Na přípravu čaje použijeme jednu lžíci rozdrcených plodů, zalijeme vroucí vodou a necháme 15 min. louhovat. Užíváme 2–3× denně. Je také možné 2× denně rozkousat a pozřít 1 čajovou lžičku.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Doplněk stravy
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch