Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny

×
Jasmín květ 30 g

Jasmín květ 30 g

ID:SPS252m30

Skladem 10+ kusů

51 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Jasmín je velice živá, rychle rostoucí ovíjivá a opadavá liána nebo keřík, má ostré zašpičatělé listy a hvězdicovité shluky bílých nebo růžových květů. Květy jsou velmi aromatické, nejvíce si čerstvé vůně užíváme zjara nebo na začátku léta, kdy se pupeny ...


Jasmín je velice živá, rychle rostoucí ovíjivá a opadavá liána nebo keřík, má ostré zašpičatělé listy a hvězdicovité shluky bílých nebo růžových květů. Květy jsou velmi aromatické, nejvíce si čerstvé vůně užíváme zjara nebo na začátku léta, kdy se pupeny rozvíjejí v krásné květy.

Sušený jasmín je klasickou součástí čajových i bylinných směsí. Zvláště v kombinaci se zeleným čajem vynikne jeho pravá podstata. Jasmínového aroma se často využívá i při aromaterapiích, koupelích či při výrobě parfémů.

Uvádí se, že jasmínová vůně pohladí duši i mysl.

Květy uvolňují vonné silice po soumraku, z toho důvodu jsou květy sbírány v noci ještě před rozbřeskem. Zřejmě odtud pramení indický název pro jasmín – „královna noci”. Ze sebraných květů jasmínu je získáván velmi drahý olej.

Vnější použití: Jasmín je často používán i v dermatologii. Působí antisepticky a protizánětlivě. Odvar z květů se tedy používá k omývání napadené kůže.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích či v herbáři.

Tradiční užití:
Jasmínový čaj se připravuje dle chuti, a to z 1–3 lžiček sušeného květu, které zalijeme
300–500 ml horké vody. Při kombinaci se zeleným čajem je vhodné zalít směs vodou
o teplotě 75–80 °C. Louhujeme cca 3 min., po slití se před popíjením doporučuje co nejdéle vychutnávat vůni, značně to podpoří chuťový zážitek.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

**

51

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny