Hercampuri 1000 g
Skladem 10+ kusů
Hercampuri, bylina z peruánských And, známá pod názvem Té amargo, patří k základním bylinám používaným v Peru.
Název hercampuri pochází z původního slova „Hjircan pureck” – to lze přeložit jako „ten, který chodí od vesnice k vesnici”. Jedná se o narážku na lékaře nebo spíše bylinkáře putující s tlumokem bylin, kteří léčí prostřednictvím fytoterapie.
Jelikož hercampuri není v Evropě příliš známou rostlinou a její užívání není hojně rozšířeno, žádná společnost nepodala návrh na uznání některého ze zdravotních tvrzení, pro které je hercampuri tradičně užíváno. Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 tedy nesmíme o zdravotních účincích na lidský organismus informovat. Více informací naleznete v herbáři.
Dávkování a způsob přípravy: Jednu lžičku sušeného hercampuri zalijeme jedním litrem studené vody, necháme povařit 5 minut a scedíme. Pijeme 3× denně sklenku (cca 200 ml) odvaru, který je barvy sytě žluté, chuti svíravé.
Upozornění: Nepřekračovat doporučené denní dávkování. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, dětem do 3 let a lidem s vředovým onemocněním žaludku. Nedoporučuje se při žaludečních vředech.
Země původu: Peru
Surovina pro přípravu bylinného čaje
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch