Fenugreek - pískavice řecké seno 1500 g
Skladem 10+ kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Fenugreek - pískavice řecké seno 1500 g
Fenugreek - pískavice řecké seno 180 g
Fenugreek - pískavice řecké seno 400 g
Pískavice je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Fenugreek se považuje za přechod mezi obilovinou a luštěninou.
Celá rostlina se hojně využívá v zemědělství jako potrava pro dobytek. Ve farmacii a pro fytoterapeutické účely je využíváno semeno pískavice. Pískavici řecké seno lze používat jako koření – je součástí mnoha kořenicích směsí, např. kari koření. Fenugreek podporuje přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní systém, také trávení a chuť k jídlu. Působí též jako antioxidant a normalizuje hladinu glukózy v krvi. Zevně využíváme pískavici k oplachům a obkladům na špatně se hojící rány, kožní záněty, křečové žíly, měkké otoky i podlitiny.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích tohoto semene na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití:
Fenugreek je často používán v kuchyni jako kořenicí přísada. Je součástí i mnoha kořenicích směsí, jako je např. kari koření. Semeno pískavice se často přidává naklíčené jako přísada do salátů. Chceme-li semeno užít jako koření, je vhodné nejprve je na sucho opražit.
Fenugreek podáváme zevně i vnitřně. Pro vnitřní užití připravujeme čaj smísením 2 lžiček semene a 1 šálku studené vody. Necháme odstát zhruba 3 hodiny a poté přivedeme k varu. Krátce povaříme a scedíme, popíjíme vlažné.
Pro vnější užití: Doporučované jsou obklady z pískavice. Obklad se tradičně volí kašovitý. Rozdrtíme 100 g semene a rozvaříme s vodou a octem tak, aby nám vznikla hustá kaše. Tu pak natřeme v silné vrstvě na plátěný hadřík, který poté přikládáme 3–4× denně na zanícené místo. Obklad necháváme na ráně do vychladnutí.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
**