Loading...

Aktuální doba vyřízení objednávky: 1 až 2 pracovní dny

×
Dangšen kořen - Dang Shen 1000 g

Dangšen kořen - Dang Shen 1000 g

ID:SPS556m1000

Skladem 2 kusy

3 208 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR pěstovat lze, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čel...


Podobné produkty...


Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR pěstovat lze, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Dangšen pod latinským názvem Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých – jsou si vlastnostmi podobné. Nejčastěji je sbíraný kořen užíván v podobě tinktury, lze ho také kandovat či nakládat do medu.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Příprava tinktury:
Jeden díl kořene dangšen na tři díly alkoholu (max. 60%), který je poté potřeba naředit. Doporučuje se 45% alkohol. Maceraci provádíme 14 dní za každodenního protřepávání. Po uplynutí doby scedíme přes gázu snažíme se vymačkat do sucha. Užíváme jednu malou lžičku ráno na lačno.

Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím jedné lžičky kořenu na 250 ml vody 2× denně. Vařit 15 min. Podávat před jídlem nebo dvě hodiny po jídle.

Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Doplněk stravy

**

3208

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...



Žádosti o radu pište do poradny
%contact_form%

FAJN Poradna
Potřebujete radu?
Napište do naší poradny