Čaga - rezavec šikmý drcený 100 g
Skladem 10+ kusů
Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. Je to houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. V posledních letech se dostává do centra zájmu vědců a klinických pracovišť. I přes to, že rezavec – čagu užívali na čínském dvoře již před 2 000 lety, moderně se zkoumá teprve několik let. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou houbou již od 16. století.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Složení: 100% Inonotus obliquus
Tradiční užívání: Jednu čajovou lžičku drcené čagy přelijeme 250 ml vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a necháme louhovat na teplotu vhodnou k pití. Pro zvýšení účinku doporučujeme povařit 5–10 min. Užíváme 3× denně.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí. Skladujte v temnu a suchu.
Země původu: Litva
Doplněk stravy
**
Blog "FAJNovinky"
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch