Galgán mletý 400 g
Skladem 7 kusů
Aktuální doba vyřízení objednávky: 2 až 3 pracovní dny
×Skladem 10+ kusů
Galgán lékařský je rostlina z čeledi zázvorovitých (Zingiberaceae), která vyniká vysokým obsahem silic, zejména v oddencích a semenech. Galgán dosahuje výšky až 2 m a vytváří typické trsy, tvořené dlouhými kopinatými listy. Pochází z Číny, postupem času se rozšířil do Indie a dalších asijských států. Předmětem sběru jsou plazivé oddenky, které se suší a dále se využívají jako koření, ale i k přípravě tinktur a žaludečních likérů.
Galgán, někdy také nazývaný siamský zázvor, je charakteristický svou kořenitou chutí připomínající směs pepře a zázvoru.
Jako koření se používá zejména v thajské a indonéské kuchyni. Přidává se do dušených pokrmů z různých druhů mas, ale i zeleninových směsí.
Využívá se i ve fytoterapii, je součástí indické ájurvédy. Galgán má pozitivní vliv na normální trávení.
Složení: 100% Alpinia officinarum
Použití: Galgán se používá k dochucení dušených pokrmů, zejména z jehněčího a kuřecího masa, zeleninových pokrmů a polévek.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
**
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch