Máta marocká bylinný koncentrát 250 ml
Skladem 10+ kusů
Bylinný koncentrát na přípravu domácí limonády nebo dochucení teplých nápojů
Marocká máta vyniká svou intenzivní příjemnou peprmintovou vůní. Mimo jiné je oblíbená zejména kvůli pozitivním účinkům na trávení, pomáhá pečovat o náš trávicí komfort.
Koncentrát je slazen směsí xylitolu a steviol glykosidů.
Xylitol je sladidlo rostlinného původu získávané z březové kůry. Jeho kalorická hodnota je o 40 % nižší než hodnota řepného cukru. Konzumace potravin obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů.
Steviol glykosidy, sladivé látky z rostliny stévie sladké, jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Stévie má nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index – je vhodná též pro diabetiky.
Složení: Bylinný extrakt min 65 % (voda, Mentha spicata), sladidlo: xylitol, kyselina: kyselina citrónová, sladidlo: steviol glykosidy ze stévie
Použití: Pro přípravu domácí limonády míchejte s vodou v poměru 1 : 15 nebo dle chuti. Lze použít i k dochucení čajů. Před použitím je vhodné protřepat. Případný zákal nebo usazenina je přírodního původu a nemá vliv na kvalitu. Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Skladování: Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4–8 °C a spotřebujte během 30 dnů. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a extrémním teplotám.
Obsah: 250 ml
Tabulka nutričních hodnot:
| Nutriční hodnoty ve 100 ml |
Energetická hodnota | 355 kJ/84 kcal |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 35 g |
- z toho cukry | 3,0 g |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Bylinný koncentrát k přípravě nápoje se sladidly rostlinného původu (xylitol, stévie)
Recenze
12. 10. 2023
**
Blog "FAJNovinky"
Odpovědi na časté otázky
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch