Jahoda ovocný koncentrát 250 ml
Skladem 10 kusů
Ovocný jahodový koncentrát na přípravu domácí limonády nebo dochucení teplých nápojů s výraznou jahodovou chutí
Koncentrát je slazen směsí xylitolu a steviol glykosidů, je vhodný pro redukční diety, low carb stravu, diabetiky, děti a jejich zdravé zoubky.
Xylitol je sladidlo rostlinného původu získávané z březové kůry. Jeho kalorická hodnota je o 40 % nižší než hodnota řepného cukru. Konzumace potravin obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů.
Steviol-glykosidy, sladivé látky z rostliny stévie sladké, jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Stévie má nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index – je vhodná též pro diabetiky.
Složení: Ovocný extrakt min 65 % (voda, mrazem sušené jahody), sladidlo: xylitol, kyselina: kyselina citrónová, sladidlo: steviol glykosidy ze stévie. Na výrobu jedné lahve bylo použito množství odpovídající 150 g ovoce.
Použití: Pro přípravu domácí limonády míchejte s vodou v poměru 1 : 15 nebo dle chuti. Lze použít i k dochucení čajů. Před použitím je vhodné protřepat. Případný zákal nebo usazenina je přírodního původu a nemá vliv na kvalitu. Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Skladování: Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4–8 °C a spotřebujte během 30 dnů. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a extrémním teplotám.
Obsah: 250 ml
Tabulka nutričních hodnot:
| Nutriční hodnoty ve 100 ml |
Energetická hodnota | 402 kJ/94 kcal |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 39 g |
- z toho cukry | 2,9 g |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Ovocný koncentrát k přípravě nápoje se sladidly rostlinného původu (xylitol, stévie)
**
Blog "FAJNovinky"
Odpovědi na časté otázky
Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch